Pravo sa bliskog istoka: Boršč od govedine



Svečano mesto među ruskim čorbama ima Boršč, jaka i mirisna, slatkasto-kiselkasta čorba,   pikantnog ukusa i posebne boje, neki kažu da podseća na zalazak sunca negde u dalekim tropima.

Ovo složeno jelo, vatreno crveno, boju duguje cvekli.

Sastojci:

  • 500g junetine
  • 200g kupusa
  • 500g cvekle
  • 1 šargarepa
  • 1 koren peršuna
  • 1 glavica crnog luka
  • tri krompira
  • 3 paradajza
  • 50g šunke
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika ulja
  • čaša kiselog mleka

Priprema

Juneće meso iseckajte na kockice, a kupus na rezance, pa ih kuvajte sat vremena. Cveklu, šargarepu, peršunov koren i crni luk iseckajte na kolutiće, pa ih dinstajte petnaestak minuta. Potom povrće dodajte junetini i kupusu.

Pripremite zapršku od brašna i ulja, pa je sipajte u boršč. Dodajte oljušten krompir i paradajz i kuvajte dok sve povrće ne postane meko.
U boršč sipajte čašu kiselog mleka pa onda poslužite.

Prijatno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *