Južni kuvar: Baklava



Baklava (Recept)

Baklava – Sastojci:

  • 500 g kore za baklavu
  • 300 g mlevenih oraha
  • 300 ml kisele vode
  • 250 ml ulja
  • Sirup/šerbet:
  • 700 g šećera
  • 500 ml vode
  • pola limuna

Baklava – Priprema:

1. Ređati kore u podmazani pleh. Svaku koru poprskati smesom kisele vode i ulja pa filovati svaku treću sa dve kašike oraha. Poslednje 3-4 kore ne filovati. Iseći baklavu na rombove veličine 3-4 centimetara, a pleh pokriti papirom za pečenje i peći je u rerni na 200°S oko pola sata.

Dok se baklava peče, napraviti sirup od šećera u kom se skuva limun isečen na kolutove. Pečenu baklavu preliti sirupom pa vratiti pleh u vruću rernu da ga dobro upije.

Izvor i foto: bujanovac.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *