Centralna proslava jubileja Manastira Prepodobnog Prohora Pčinjskog 13. juna

Centralna proslava jubileja – 950 godina Manastira Prepodobnog Prohora Pčinjskog i 700 godina od upokojenja drugog ktitora manastira Svetog kralja Milutina, zakazana je za 13. jun. Program obeležavanje počinje dan ranije u subotu 12. juna kada će biti održana Međunarodna konferencija na temu „Crkva pred izazovima savremenog sveta“. U ponedeljak 14. juna biće obeležena i eparhijska slava Prepodobni Justin Ćelijski i Vranjski.

Narodni poslanik i šef OO SNS-a u Bujanovcu Nenad Mitrović pozvao je sve pravoslavne vernike da se 13.juna okupe u što većem broju kako bi uveličali ovaj jubilej.

-Ovo je izuzetan jubilej, 950 godina Manastira Prepodobnog Prohora Pčinjskog. Sveta liturgija počinje u 9 časova, a liturgijom će načelstvovati patrijarh srpski g Porfirije koji će dodatno dati težinu na vekovima postojanja naše svetinje. Manastir Prohor Pčinjski je najstarija srpska svetinja i trebalo bi da se naši vernici okupe toga dana u 8:30 u što većem broju , kako bi na veličanstveni način obeležili ovaj značajan dan  za našu veliku svetinju. Po najavama Srpske pravoslavne crkve očekuje se  potvrda državnih zvaničnika za dolazak. Pokrovitelj proslave je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *