Potrebno je:
- 300 g pilećeg belog mesa
- 7-8 srednjih krompira
- 2 veće šargarepe
- 5 manjih paprika
- 1 veći paradajz
- 200 ml jogurta
- 2 jajeta
- malo ulja
- so
- začin
Priprema
Piletinu iseći na sitne komade. Krompir i šargarepu očistiti i sitno iseći. Na malo ulja propržiti meso, da promeni boju, posoliti, dodati šargarepu, zatim vodu (2-3 šolje) i krompir. Kuvati dok da omekša. Neka tečnost skoro skroz uvri.
Papriku očistiti, sitno iseći i dodati pred kraj kuvanja, na 3 minuta. Začiniti po ukusu.
Prebaciti u vatrostalnu posudu. Paradajz očistiti, iseći na sitne kockice i staviti preko.
Ulupati jaja, usuti jogurt, izmešati.
I preliti preko paradajza.
Peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 C.
Poslužiti toplo. Prijatno!
Izvor: recepti.com