BLOG: IAKO JE “3 PUTA MAJKA, PA OTAC”: Ljubav tvog tate je posebna. Drugačija od majčine, nekako grublja, ali dubokaSlažem se, apsolutno. I sama sam majka, i imam svoju mamu. Dakle, potpuno razumem. Ali… Uhvatim se često u razmišljanju kako je uloga oca previše bačena po strani, nekako zanemarena i smatra se imaginarnom. Zašto radite tako? Zašto decu tako odgajate?

Jeste majka na prvom mestu, ali i otac zaslužuje ogromnu pažnju, ogromnu količinu ljubavi, i, naravno, veliko poštovanje. Ma kakav bio, tvoj je otac! On te je, dok si beba bio, uzeo u naručje, poljubio i gledao dok to niko ne vidi. Tako to očevi rade, oni ljubav kriju čak i prema deci, ali vole toliko snažno da, kada bi merili, ne bi znali čija ljubav će da pretegne – majčina ili očeva.

Zaista je tako. Ljubav od tvog oca, tate ili kako ga već zoveš, je posebna. Drugačija od majčine, nekako grublja, ali duboka. Kad vam se desi nešto loše, majka plače s vama, teši vas, ali otac je tu da kaže “Koga treba prebiti?” Je li tako?

On tako ljubav svoju pokazuje! Malo koji će da se raspekmezi zajedno sa vama, to je muška priroda, malo koji to može. Majka plače za svaku sitnicu, čak i kada vidi samo da si tužan/a, a otac… On će zaplakati kada vidi da vam nikako pomoći ne može, on plače samo kad se oseti bespomoćan. Plače od tuge jer mu je dete u problemu, a on ne može ništa uraditi. Ta suza njegova teža je od 1 000 majčinih! Zapamtite to.

Ovde pričamo o NORMALNIM OČEVIMA, a naravno da ih ima svakakvih. O tim svakakvim drugi put. Otac je tvoj oslonac kad budeš trebao/la savet od životne važnosti, niko bolje od oca ne zna posavetovati dete kad su najvažnije odluke u pitanju. Majka sve gleda emocionalno, a otac racionalno. A racio nam i najviše treba kroz život, zato je otac tu.

Volite vaše očeve, zagrlite ih svako malo jer, verovali ili ne, oni više vole taj zagrljaj nego majka, vole. Neće vam to reći nikad, ne mogu, ali toliko vole taj zagrljaj svoga deteta; ma koliko vi imali godina, zagrlite svoga tatu jer vi ćete zauvek biti njegova mala beba. I nemojte dopustiti da vaš tata bude sam, usamljen, da mu nesto fali. Nemojte dozvoliti da vam dođe tražiti nešto, vi ga pitajte treba li mu šta! Muško je to, ponos mu ne da, ali zato vi kao dete treba da imate i nikad izgubite taj osećaj za očevu ljubav.Piše: Smilja Antić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *