Direktor KT obišao škole i podelio rančeve polaznicima

Vršilac dužnosti direktora Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Nenad Mitrović, zajedno sa predsednikom opštine Bujanovac Nagipom Arifijem, podelio je školski pribor i đačke torbe đacima prvacima u opštini Bujanovac.

Mitrović i Arifi su najpre posetili Osnovnu školu „Desanka Maksimović“ u Biljači a zatim i školu „Vuk Stefanović Karadžić“ u selu Levosoje.

Tom prilikom Mitrović je đacima prvacima, njihovim roditeljima i prosvetnim radnicima poželeo srećan početak školske godine.

Meni je izuzetno drago da smo danas ovde sa vama, da po dvanaesti put zaredom Vlada Republike Srbije preko Koordinacionog tela, a u saradnji sa opštinom Bujanovac, učestvuje u podeli rančeva i školskog pribora prvacima. To je naš mali znak pažnje, ali roditeljima i učenicima verovatno puno znači – rekao je Mitrović uz želje prvacima da budu dobri učenici i dobri ljudi.

On je dodao da je srećan što je školska godina u Bujanovcu počela i što je sve spremno za početak nastave.

Služba Koordinacinog tela već 12 godina obezbeđuje za sve prvake iz tri opštine besplatan školski pribor i rančeve. Za školsku 2023/2024. godinu Služba Koordinacionog tela izdvojila je 3.500.000,00 dinara za ovu namenu, i to za opštinu Bujanovac 1.659.089,00 dinara, za opštinu Preševo 1.522.725,00 dinara i opštinu Medveđa 318.181,00 dinara opredeljenih sredstava za realizaciju javne nabavke za školski pribor. Ove godine u prvi razred kreće 335 učenika iz Preševa, iz Bujanovca 365 a u opštini Medveđa u prvi razred krenuće 70 đaka.

Nakon obilaska škola, Mitrović je sa predsednikom opštine Bujanovac obišao radove na obilaznici u selu Biljača i radove u ulici Petra Drapšina, koji se finansiraju sredstvima iz budžeta Službe Koordinacionog tela.

Obišli smo danas, ne samo novi asfaltirani put, već i vrata ka boljoj budućnosti za našu opštinu. Ovaj put će olakšati transport našim građanima, smanjiti vreme putovanja i doprineti razvoju lokalnih preduzeća. Infrastruktura je temelj razvoja. Mi smo odlučni da nastavimo ulagati u nju kako bismo stvorili prosperitetno okruženje za sve nas“, izjavio je vršilac dužnosti direktora Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Nenad Mitrović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *