Đerlek: Investicije su jedan od ključnih faktora razvoja okruga i regiona, ali i čitave države

Danas su Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković potpisali ugovor o sufinansiranju projekta izgradnje fekalne kanalizacije u funkciji opremanja investicionih lokaliteta na području Slobodne zone.

„Današnja poseta Vranju ima za cilj pomoć u realizaciji veoma značajnog projekta koje ministarstvo sufinansira sa 8,8 miliona dinara“, istakao je ministar Edin Đerlek u izjavi za medije.

,,Pomenuti projekat usmeren je na infrastrukturno zaokruživanje investicionih lokacija, a samim tim i stvaranje uslova za dovođenje investitora i izgradnju poslovno-proizvodnih kapaciteta i otvaranje novih radnih mesta. Investicije su jedan od ključnih faktora razvoja okruga i regiona, ali i čitave države. Osim ulaganja u infrastrukturu, značajna sredstva izdvajaju se za sektor obrazovanja i pametnu specijalizaciju, koja se pokazala kao jedna od ključnih faktora regionalnog rasta i razvoja u Evropi, naročito u zemljama u tranziciji. Vranje je prioritet za buduća ulaganja Vlade, kako je rekao i predsednik države, u cilju omogućavanja boljeg životnog standarda u ovom delu Srbije“, naglasio je ministar.
Foto: Vranje.org.rs

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković dodao je da je ukupna vrednost projekta 13,2 miliona dinara, da ministarstvo učestvuje sa 80% od ukupne vrednosti, a da je ostatak obezbeđen iz budžeta grada Vranja.

,,Ovo je veoma važan projekat za naš grad, jer ćemo na ovaj način da kompletiramo nedostajaću komunalnu infrastrukturu na lokaciji u Industrijskoj zoni Bunuševac. Reč je o parceli površine 26 ha, uključujući budući poslovno upravljački centar sa trening centrom za obuku radne snage, koja se nalazi na lokaciji ispod kompanije ,,Teklas“, prema selu Dapčevac. Zahvaljujem se ministaru i Vladi Republike Srbije, jer Grad Vranje bez ove značajne podrške, ne bi mogao da realizuje ovaj projekat, kojim se uređuje Slobodna zona i stvaraju preduslovi za dolazak investitora“, izjavio je gradonačelnik.

Po završetku potpisivanja i davanja izjava za medije, ministar je sa gradonačelnikom i predstavnicima gradskog rukovodstva obišao lokaciju u Slobodnoj zoni, na kojoj će biti realizovani radovi iz projekta. Poseta je obuhvatila i obilazak mosta na Soderačkoj reci kod sela Stropsko, koji je značajno oštećen nakon poplava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *