Koje su prednosti hodanja i koliko ima koraka u jednom kilometru?


Hodanje je najjednostavniji način vežbanja, a ima brojne koristi za naš organizam. Jeste li spremni iskoristiti prednosti hodanja?

Merenje koraka može biti korisno sredstvo za praćenje aktivnosti. Ako znate da vaša ruta za šetanje iznosi određen broj koraka, ali tu informaciju želite pretvoriti u kilometre, potrebno je znati koliko koraka je 1 km.

Informacija koliko koraka je 1 km često varira zavisno od dužine koraka pojedinca. Prosečna dužina koraka za odrasle osobe je oko 0,75 do 0,85 metara. To znači da bi prosečna osoba trebala napraviti otprilike 1.180 do 1.330 koraka kako bi prešla 1 km.

Osim toga, postoje još neke stvari koje utiču na broj koraka za 1 km. Dužina koraka može varirati zavisno od brzine hodanja, terena i individualnih karakteristikama pojedinca. Hodanje brže obično rezultira kraćim koracima, dok hodanje sporije može rezultirati dužim koracima.

Međutim, bez obzira na metodu merenja, hodanje i trčanje su odlični načini za poboljšanje kondicije i održavanje zdravog načina života.

Kada znate koliko vaših koraka je 1 km, tada možete zadati određene ciljeve prilikom hodanja.

Na primer, možete postaviti cilj hodati određeni broj koraka svaki dan kako biste postigli određenu udaljenost. Osim toga, možete lakše pratiti napredak i povećati motivaciju prilikom hodanja.

Kada vidite koliko ste daleko stigli i koliko koraka ste napravili, osećate se ponosno i motivisano da nastavite sa svojim treningom.

Periodično povećavajte dnevni broj koraka ako je to moguće. Ako nemate vremena ili motivacije za odlazak na vežbanje ili u teretanu tada je hodanje najbolji izbor za vas. Koristi od hodanja su brojne, iskoristite ih i uživajte u svežem vazduhu, piše Telegram.hr.

Izvor: 6yka.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *