DOHA 2024: Srbija – Crna Gora


Posle uspešnog starta na Svetskom prvenstvu u Dohi, u prvom kolu Srbija je opradvala ulogu favorita i pobedila selekciju Japana rezultatom 17:10, na redu je drugi meč u grupi protiv dobro poznatog protivnika. U pitanju je vaterpolo reprezentacija Crne Gore. Taj meč igra se danas od 15.30 časova.

I Crnogorci su uspešno završili prvi meč, mada mnogo teže su došli do pobede, a i realno igrali su sa mnogo jačim protivnikom. Bili su bolji od selekcije SAD rezultatom 16:15, i to posle izvođenja peteraca.

S obzirom da samo prvo mesto u grupu vodi direktno u drugi krug takmičenja, a drugo i treće mesto moraju u doigravanje, obe selekcije koje su današnji protivnici sa pobedama iz prvog kola približile su se plasmanu u drugo kolo. Raspored je na strani Crne Gore jer ona u poslednjem kolu igra protiv Japana i tu će biti veliki favorit, dok Srbija igra protiv SAD. Ovaj današnji meč u mnogome će odrediti raspored na tabeli grupe C.

Posle prvog kola Srbije je na prvom mestu, Crna Gora na drugom, SAD na trećem i Japan na četvrtom.

Dakle Srbiji je u ovom meču veoma važno da pobedi kako bi ostala u igri za prvo mesto koje vodi direktno u drugi krug, a i kako ne bi došla u situaciju da u poslednjem kolu strepi za plasman protiv selekcije SAD.

U međusobnim susretima Srbija je uspešnija od Crne Gore, ima mnogo više pobeda, i na poslednjim takmičenjima je bila uspešnija. Sve to ne mora ništa da znači jer je svaki meč priča za sebe i mora se odigrati do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *