Potpisan ugovor o dodatnom povećanju plata u JP „Pošta Srbije”


Ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Mihailo Jovanović, vršilac dužnosti direktora JP „Pošta Srbije” Zoran Đorđević i predstavnici dva reprezentativna sindikata potpisali su danas Aneks 3 kolektivnog ugovora za JP „Pošta Srbije”, kojim se obezbeđuje povećanje plata zaposlenima od 10 odsto u sektorima tehnologije i administracije.

Jovanović je objasnio da ovaj ugovor predstavlja realizaciju poslednje tačke sporazuma koji je predsednica Vlade Ana Brnabić potpisala sa sindikatima i rukovodstvom JP „Pošta Srbije” nakon obustave rada zaposlenih.

U skladu sa tim, zaposleni u tehnologiji koji su pred Novu godinu dobili povećanje od 10 odsto, sada dobijaju još 10 odsto, dok zaposleni u administraciji sada po prvi put dobijaju povećanje od 10 odsto, ukazao je on i podsetio na to da je krajem novembra prošle godine radnicima isplaćeno jednokratno 20.000 dinara.

Ministar je naglasio da je Vlada odobrila Pošti prijem na neodređeno 232 nova izvršioca u tehnologiji, kao i prijem na određeno za ukupno 190 lica, tako da je sporazum koji je premijerka potpisala 15. novembra u potpunosti ispunjen.

On je najavio da će u narednom periodu pratiti rezultate rada JP „Pošta Srbije” i izrazio očekivanje da će rukovodstvo tog preduzeća raditi na osmišljavanju novih usluga i povećanju tržišne zastupljenosti kada je u pitanju elektronska trgovina.

Đorđević je podsetio na to da je rukovodstvo Pošte, zajedno sa Ministarstvom informisanja i telekomunikacija i sindikatima, protekle tri godine radilo na poboljšanju materijalnog statusa zaposlenih, dodavši da su radnici svojim marljivim radom to zaslužili.

Tri godine zaredom imamo neto prihod koji je veći u odnosu na prethodni, što pokazuje da se ljudi trude, rekao je on i naveo da je prošlu godinu JP „Pošta Srbije” završila sa neto dobitkom većim od 3,2 milijarde dinara.

Jovanović i Đorđević potpisali su Aneks 3 kolektivnog ugovora sa predsednikom reprezentativnog sindikata „Radnik” Goranom Stefanovićem i predsednikom reprezentativnog sindikata „PTT Srbije” Slavkom Novakovim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *