ENP zajednička za Srbiju i Crnu Goru


Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Goran Vesić prisustvovao je danas potpisivanju Memoranduma o poslovnoj saradnji između preduzeća „Monteput“ d.o.o. iz Crne Gore i JP „Putevi Srbije“, koji će omogućiti zajedničku elektronsku naplatu putarine, odnosno jedinstveni TAG uređaj između dve zemlje.

Memorandum su u Vladi Srbije potpisali pomoćnik direktora „Puteva Srbije“ Miodrag Poledica i direktor preduzeća „Monteput“ Milan Ljiljanić.

Vesić je tom prilikom istakao da zejednička elektronska naplata putarine između Srbije i Crne Gore ne znači samo olakšanje putovanja, već i dodatno povezivanje naših naroda i država.

„Put koji se gradi do Crne Gore i elektronska naplata putarine su naši prioriteti“, naglasio je ministar i potvrdio da će do kraja godine biti završen naš deo puta do Požege, a zatim počinje gradnja auto-puta ka Boljarama, koji je dug 107 kilometara.

Ministar je najavio da će u narednom periodu bIti uspostavljen zajednički železnički granični prelaz na stanici u Bijelom Polju, kao i da se očekuje rekonstrukcija pruge od Beograda do Bara, koja je jednako važna kao i brza pruga koja se gradi od Beograda do Niša.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *