Evo kako da vam se ne zamagle naočare kada nosite maskuZaštitna maska za lica sama po sebi nije preterano komforna, ali ako nosite naočare s njom, imaćete još jedan problem jer će disanje ispod maske dovesti do njihovog zamagljivanja. Logične posledice toga su slabija vidljivost i osećaj neprijatnosti u slučaju da ste u društvu drugih ljudi.

Na sreću svih onih koji nose naočare, postoji nekoliko jednostavnih trikova koji rešavaju ovaj problem. Za prvi vam je potrebna samo jedna papirna ili pamučna maramica. Sve što treba da uradite je da je savijete 5-6 puta po dužini i stavite sa unutrašnje strane maske ispod njenje gornje ivice kod vašeg nosa. Na taj način ćete onemogućiti vazduhu iz usta da dopre do stakala vaših naočara.Drugi metod za sprečavanje zamagljivanja naočara je njihovo pranje u tečnosti sa sapunom. Kada to uradite, površina stakala će neko vreme biti pokrivena slojem koji sprečava stvaranje vlage.

To su dakle dva načina da vam nošenje maske bude udobnije u slučaju da istovremeno nosite i naočare. Izaberite onaj koji vam više odgovara i ne zaboravite da i dalje nosite masku u zatvorenim prostorijama sa puno ljudi kako biste zaštitili i sebe i druge od zaraze dok još traje pandemija korona virusa.

City Magazine

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *