Tiodorović: Povećan broj zaraženih u Vranju treba da vrati građane iz velikog opuštanjaČlanovi Kriznog štaba su pre nekoliko dana najavili mogućnost vraćanja pojedinih restriktivnih mera ukoliko se broj zaraženih u odnosu na broj testiranih ustali iznad dva odsto (juče je iznosio 2,16 odsto), a nisu isključeni ni radikalniji koraci.

Epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio je da povećan broj inficiranih u Vranju treba da vrati građane „iz velikog opuštanja u ozbiljan odnos“ prema epidemiji.

Tiodorović je za televiziju Pink rekao da su novooboleli u Vranju „skoro isključivo“ osobe sa lakšom kliničkom slikom a da neki uopšte nemaju simptome. 

Bujanovacka Banja


„Ovo je moglo da se očekuje, generalno je u celoj zemlji došlo do opuštanja. Važno je da se u fabrikama drže svih pravila ponašanja u toku rada ali i prevoza do radnog mesta, kao i da pozitivne odvojimo i onemogućimo lokalnu transmisiju“, kazao je epidemiolog. 

Navodeći da „nema mesta za paniku“, Tiodorović je rekao da će se tokom nedelje videti da li će širom Srbije doći do povećanja broja pozitivnih na prisustvo virusa korona. 

„Ako tog rasta nema ili je vrlo umeren, može se reći da smo dobro prošli. Ako imamo veći broj pozitivnih, moraćemo da primenimo oštrije mere“, dodao je Tiodorović. Sve će biti mnogo jasnije danas kada se bude sastao Krizni štab čiju je vanrednu sednicu zakazala premijerka Ana Brnabić.  

021.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *