Frizer otkriva: Kakva frizura savršeno pristaje vašem obliku licaOdabirom frizure prema obliku lica smanjujete šanse da posle šišanja budete nezadovoljni. Frizer Sem Barnet kaže da će frizure odgovarajuće za svaki oblik lica istaći ono najlepše na vama.

Lice u obliku dijamantaZa ovaj oblik lica su karakteristične izražene jagodice, dok se lice sužava prema bradi i viličnoj kosti.

Idealna frizura za lice u obliku dijamanta je bob frizura dužine do brade, jer će vizuelno blago proširiti donji deo lica. Takođe, stavljanjem kose iza uva će frizura uokviriti viličnu kost i istaći jagodice.

Jedna od najpoznatijih lepotica sa ovakvim oblikom lica je Dženifer Lopez.

Izduženo liceKarakteristično za ovaj oblik lica je izražena vilična kost, usko lice i prilično malo čelo.

Frizura koja ima više slojeva će laskati izduženom licu, a dobra opcija su i duboki razdeljak sa strane, kao i guste šiške tačno do iznad obrva.

Viktorija Bekam i Sara Džesika Parker neke su od dama koje imaju takav oblik lica.

Ovalno liceNajšire na kod jagodica, a sužava se ka čelu i vilici. Frizer kaže da će vaša prirodna tekstura kose istaći ono najlepše na vašem licu. Dobre opcije su i šiške na stranu dužine do jagodica, a za one hrabrije i bob frizura dužine do usana.

Džesika Alba i Bijonse su poznate dame koje imaju ovalan oblik lica.

Okruglo liceOno što karakteriše okruglo lice su uglavnom mekanije crte i generalno „kraće“ lice.

Ukoliko imate ovakav oblik, najbolje vam pristaje duža kosa, razdeljena na sredini kako bi lice izgledalo uže ili razdeljena na stranu kako bi lice izgledalo duže.

Selena Gomez i Ema Stoun su poznate cice sa okruglim licem.

Četvrtasto liceOno što je upečatljivo kod ovog oblika lica je to da su brada i čelo gotovo iste širine. Najbolje za četvrtasto lice su ležerne frizure – na primer, opušteni talasi i kosa razdeljena na sredini će vizuelno izdužiti lice. Takođe, ležerna punđa sa pramenovima koji vise će vam takođe dobro pristajati.

Poznate dame koje imaju ovakav oblik lica su Rijana i Kameron Dijaz.

Lice u obliku srcaDuže i šire čelo sa izraženom vilicom karakteristike su lica u obliku srca.

Bob frizura do ramena odlično pristaje ovom obliku, ali je važno da kosa ne bude previše istanjena na dnu, kako bi napravila bolji balans između crta lica.

Ris Viderspun i Sara Hajland „predstavnice“ ovakvog oblika lica.

Mondo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *