Italijanski specijalitet: Slatki ravioli sa džemom od višanja



Sastojci:

225 grama putera

135 grama šećera

Jedno jaje

Kašičica i po ekstrakta vanile

Kašičica rendane kore limuna

260 grama brašna

¼ kašičice praška za pecivo

1/8 kašičice soli

Pola šolje džema od višanja

Šećer u prahu za posipanje

Bivoda Bujanovac


Priprema:

U posudi srednje veličine umutite puter i šećer, dok smesa ne postane glatka. Umuite jaje, dodajte ekstrakt vanile i limunovu koru. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa sve te sastojke spojite i umutite, da dobijete testo.

Podelite testo na dva dela, zatim oba dela odvojeno razvucite u pravougaoni oblik, ali ispod i odozgo stavite papir za pečenje. Tako ostavite u frižider na sat vremena.

Zagrejte rernu na 175 stepeni i podmažite pleh.

Izvadite testo iz frižidera, skinite gornji papir isecite testo na kvadvate veličine otprilike po četiri centimetra. Na kvadrat stavite otprilike kašičicu džema, a odozgo poklopite drugim kvadratićem testa – ivice pritisnite viljuškom, da džem ne bi izlazio, a na vrhu probužite nekoliko rupica na testu da bi se kolačići bolje ispekli.

Poređajte ih na pleh i pecite devet do 11 minuta ili dok ivice ne postanu braonkaste. Ostavite raviole da se prohlade, pospite šećerom u prahu i poslužite.

Mondo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *