Otvaranje vranjskog pozorišta zakazano za 21. oktobarPčinjski okrug, Vranje, 08. oktobar 2019. (PČINJSKI 017 – PORTAL) – Rekonstrukcija vranjskog pozorišta „Bora Stanković„ najzad se privodi kraju a svečano otvaranje zakazano je za 21. oktobar od 20h. Kako saznajemo, za renoviranje pozorišta grad Vranje je uložio 195 miliona dinara dok je država za ovaj poduhvat izdvojila 173 miliona.

Kako navodi gradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković, renovirana zgrada će biti jedna od najsavremenijih i najopremljenijih zgrada ovog tipa u Srbiji. Scena će biti pogodna za izvođenje, kako pozorišnih, tako i brojnih operskih i baletskih predstava i komada.

Grad će takođe obezbediti najsavremeniji filmski projektor, za šta je Filmski centar Srbije izdvojio čak 11.7 miliona dinara.

Milenković takođe ističe da se ovaj projekat ne bi mogao realizovati do kraja da nije bilo pomoći od strane Vlade Republike Srbije, pa će otvaranju prisustvovati najviše državno rukovodstvo.

Na svečanom otvaranju pozorišta biće izvedene najpre operska predstava Petra Konjovića, „Koštana“, a nakon toga uslediće i premijera „Nečiste krvi“ u režiji Juga Đorđevića.

Milena Mladenović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *