INTERVJU: Milovan Aleksić, potpredsednik OO SNS Bujanovac

Foto: Pčinjski 017 – PORTAL 

BUJANOVAC, 15. avgust 2019. (PČINJSKI 017 – PORTAL) Milovan Aleksić, potpredsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Bujanovcu govori o značaju ulaganja Republike Srbije u sportske objekte na teritoriji Opštine Bujanovac. 

– Na terenu smo zapazili da je našim mladima, pre svega, neophodno uspostaviti organizacioni sistem stalnih sportskih dešavanja.

Jedna od investicija koja je država investirala, a samim tim i omogućila bolje uslove za obrazovno-vaspitni rad, a tiče se fizičke kulture, jeste izgradnja fiskulturne sale u Osnovnoj školi ,,Vuk Stefanović Karadžić“ iz sela Levosoja.

Izgradnjom ovog objekta pruža se šansa ne samo đacima, koji su već ko zna koliko vremena čekali na jedan ovakav objekat, već se i šalje poruka drugim sportskim organizacijama da se uključe u rad sa decom u ovoj mesnoj zajednici i šire. Izgradnja navedenog objekta omogućava da se nastava iz oblasti fizičke kulture u celosti izvede prema nastavnim planu i programu.

Foto: OO SNS Bujanovac

Osim ovog objekta u pripremi je izgradnja otvorenog sportsko-rekreativnog terena u selu Božinjevcu, koji će puno značiti kako rekreativcima i zaljubljenicima u sport, tako i pružiti šansu omladini, a pre svega deci da se okupljaju na ovakvom mestima uz sportsko druženje, zatim kroz organizovanje raznoraznih sportsko-rekreativnih događaja.

Finansiranje navedenih sportskih objekata je jasan pokazatelj da Vlada i resorno ministarstvo predano rade na stvaranju boljih uslova za bavljenje sportskim aktivnostima dece i građana – ističe Aleksić.

Piše: Nenad Tasić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *