ISTRAŽIVANJE POTVRDILO: Koje su godine najteže a koje najsrećnije za svaki brak?Prema poslednjim podacima, približno 950 000 brakova u Evropi (od 2,1 milion), završi se razvodom. Psiholozi su u saradnji sa advokatima uradili istraživanje i ustanovili koja je godina braka najsrećnija, a koja najteža. Studije su pokazale koji sve faktori mogu biti razlog za razvod braka.

3 GODINE

Vlada mišljenje da ljubav traje samo 3 godine. U toku tog perioda parovi ili raskidaju ili više ne idealizuju svoju vezu kao ranije. U stvarnosti, nakon 3 godine veze, ljudi lakše prihvataju slabosti svojih partnera što doprinosi da se u vezi osećaju slobodnije i sigurnije. Uobičajeno je i da nakon 3 godine zajedničkog života, partneri odluče da imaju dete. Za treću godinu braka se veruje da je najsrećnija, jer veza postaje mnogo snažnija.

5. GODINA

Prvi pravi problemi mogu početi u petoj godini porodičnog života. Tokom ovog perioda, deca su mala i zahtevaju mnogo vremena i pažnje. Teško je uskladiti posao, kućne obaveze i neke svakodnevne probleme što stvara tenziju i često dovodi do toga da parovi počinju da razmišljaju o razvodu. Za ovu godinu se veruje da je najteža godina braka zato što parovi prolaze kroz ozbiljne promene.

7. GODINA

Ako par ostane zajedno nakon 5 godina braka, čeka ih naredna prepreka. To je sedma godina porodičnog života koja se stručno naziva „zid“. Tada porodični život dospeva u rutinu. Mogu se javiti finansijski problemi kao i pitanja vezana za brigu o deci. Ovo je veoma komplikovan period. Ako partneri nađu način da ga prevaziđu sa rukom u ruci, onda slobodno možemo reći da im predstoji srećan i snažan brak.

Piše: Milena Mladenović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *