Iza svakog srećnog čoveka stoji njegova odluka da bude srećan!


Da bude srećan usprkos svim pritiscima i razočarenjima, srećan usprkos padovima i porazima. To može samo ako veruje da život može biti dobar koliko god loših iskustava bilo u njemu, jer sva ona imaju razloge zašto su se našla na putu.  Iza svakog sretnog čoveka stoji njegova odluka da sam piše svoju životnu priču ne dopuštajući drugima da mu govore što mora raditi i u što treba verovati.

Iza svakog srećnog čoveka stoji njegova odluka da usreći drugoga znajući da će u sreći drugoga pronaći i svoju sreću. Takođe iza njega stoji i odluka da se ne bavi tuđim životom, zabadajući nos što je ko učinio, zašto je to napravio, već jednostavno samo uživa u svome. Iza svakog srećnog čoveka stoji njegova odluka da veruje da dobro dolazi i onda kada je oko njega hrpa problema, te da tada samo treba biti dovoljno strpljiv i ne odustati.

Iza svakog srećnog čoveka stoji njegova odluka kakav će mu biti svaki novi dan, jer dan ne zavisi o okolnosima i ljudima koji se nađu na našem putu već samo o nama i o onome što planiramo taj dan učiniti. Iza svakog srećnog čoveka stoji njegova odluka da se nikada ne prestane igrati shvatajući život kao igru a ne kao borbu, shvatajući život kao priliku da jedni druge volimo, a ne da se jedni s drugima upoređujemo.

Iza svakog srećnog čoveka stoji njegova odluka da prestane obašnjavati drugima ko je u pravu, a ko je kriv, i zašto čini to što čini, već da drugima jednostavno da do znanja da prihvate stvari takve kakve jesu. Na kraju iza svakog srećnog čoveka stoji njegova odluka da napravi nešto što su drugi rekli da je nemoguće, upravo zato da im dokaže da u njegovoj glavi i u njegovim uverenjima nema granica. Samo tako može srećno i ispunjeno živeti svoj život.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *