Južni kuvar: Leskovačka mućkalica



Leskovačka mućkalica (Recept)

Mućkalica je takođe jedno od vrlo popularnih jela iz južne Srbije. Dolazi iz Leskovca i priprema se jednostavno, ali je veoma jako i kalorično.

Leskovačka mućkalica – Sastojci:

  • 500 g svinjskog mesa
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 pečene paprike
  • 4 paradajza
  • veza peršunovog lipa
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 3-4 kašike ulja
  • so

Za 4 osobe

Leskovačka mućkalica – Priprema:

1. Luk sitno iseći i dinstati na ulju dok ne požuti.

2. Oljuštiti pečenu papriku, očistiti od semenki i iseći na trake duge 2-3 cm, oljušteni paradajz iseći na kockice i dinstati zajedno sa lukom.

Posoliti po želji i povremeno mešati. Pržiti dok višak tečnosti ne ispari. Dodati nekoliko ljutih papričica ako volite ljuto.

3.Istovremeno, meso iseći na kocke od 3 cm, staviti na roštilj ili tiganj sa malo ulja, propržiti 10 minuta i kada je skoro pečeno, dodati u prodinstanu smesu. Dinstati sve zajedno još pola sata. Na kraju začiniti peršunovim listom i mlevenom ljutom paprikom.

Izvor i foto: bujanovac.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *