Južni kuvar: Pečene paprike u ulju



Pečene paprike u ulju (Recept)

Pečene paprike su vrlo uobičajene u ovom regionu i ljudi pripremaju od njih salate, meze i jela.

Pečene paprike u ulju – Sastojci:

  • 10-15 dugoljastih paprika
  • 3-4 čena belog luka
  • 2 kašike sitno sečenog peršuna
  • jednake količine sirćeta i ulja (po 2-3 kašike za marinadu)
  • so

Za 4 do 6 osoba

Pečene paprike u ulju – Priprema:

  1. Oprati, osušiti pa dobro ispeći paprike na plotni ili šporetu na drva. Pečene ih ubaciti u pokrivenu posudu i ostaviti na toplom pola sata.
  2. Oljuštiti prohlađene paprike i poređati ih u činiji pa preliti marinadom od sitno seckanog belog luka i peršuna, ulja, sirćeta i soli. Ostaviti u frižideru nekoliko sati da se ohladi. Služiti kao meze ili uz glavno jelo.

Izvor i foto: bujanovac.com

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *