Kajmak, nezamenljivo dobar



Bilo mlađi i slađi ili onaj malo stariji i slaniji, kajmak uvek vlada srpskim trpezama! U našoj kuhinji kajmak se upotrebljava na mnogo načina, a smatra se da je najbolji onaj iz zapadne Srbije.

A zašto ne biste probali da ga napravite sami? Predstavljamo vam recept za “savremeni” i brz kajmak, jer je najbolje da onaj “pravi” potražite na pijaci, etno restoranu i selima širom Srbije.

Sastojci:

  • 100 g maslaca
  • 100 g tvrđeg feta sira
  • 100 gr kisele pavlake

Priprema:

U činiji viljuškom penasto umutite maslac. Dodajte izmrvljeni feta sir i kiselu pavlaku i sve dobro umutite. Napomena: Kajmak nije potrebno soliti pošto je feta sir dosta slan. Ako volite ređi i blaži kajmak, dodajte malo slatke pavlake. Ovaj kajmak, koji se pravi za gotovo pet minuta, odličan je namaz i idealan prilog uz ćevape.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *