
Bilo mlađi i slađi ili onaj malo stariji i slaniji, kajmak uvek vlada srpskim trpezama! U našoj kuhinji kajmak se upotrebljava na mnogo načina, a smatra se da je najbolji onaj iz zapadne Srbije.
A zašto ne biste probali da ga napravite sami? Predstavljamo vam recept za “savremeni” i brz kajmak, jer je najbolje da onaj “pravi” potražite na pijaci, etno restoranu i selima širom Srbije.
Sastojci:
- 100 g maslaca
- 100 g tvrđeg feta sira
- 100 gr kisele pavlake
Priprema:
U činiji viljuškom penasto umutite maslac. Dodajte izmrvljeni feta sir i kiselu pavlaku i sve dobro umutite. Napomena: Kajmak nije potrebno soliti pošto je feta sir dosta slan. Ako volite ređi i blaži kajmak, dodajte malo slatke pavlake. Ovaj kajmak, koji se pravi za gotovo pet minuta, odličan je namaz i idealan prilog uz ćevape.