Komesarka za izbeglice posetila migrante povređene u saobraćajnoj nesreći u Preševu


Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević posetila je danas prihvatni centar Preševo i obišla migrante koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći koji se dogodila 20. februara 2024. godine.

Ovom prilikom komesarka se upoznala sa trenutnim zdravstvenim stanjem svih petoro lica koji su smešteni u centru u Preševu i kojima je odmah po dolasku pružena neophodna nega. Svim licima u centru kojima rukovodi Komesarijat za izbeglice i migracije obezbeđena je hrana, zdravstvena zaštita i psiho-socijalna podrška jer cilj Komesarijata je da pomogne i zbrine sva lica kojima je pomoć potrebna. Piše Kirs.gov.rs.

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije je odmah krenuo sa zbrinjavanjem lica koja su doživela saobraćajnu nesreću i u stalnoj smo komunikaciji i koordinaciji sa svim državnim organima.

Trenutno je u prihvatnom centru u Preševu smešteno 194 lica, od čega dominantnu nacionalnu strukturu čine korisnici poreklom iz Sirije i ovaj centar opredeljen je za prijem i smeštaj punoletnih muškaraca – samaca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *