Odbojkašice Srbije pripremaju se za Ligu nacija 2024


Odbojkašice Srbije počele su 28. aprila pripreme za Ligu nacija 2024, ali zbog obaveza u svojim klubovima nisu sve reprezentativke stigle u Beograd na okupljanje, već dolaze po etapama.

Na spisku za početak priprema su odbojkašice koje su se pojavile prve nedelje:

TEHNIČARI: SLAĐANA MIRKOVIĆ I RADA PEROVIĆ.

KOREKTORI: VANJA BUKILIĆ, TARA TAUBNER I JOVANA ZELENOVIĆ.

LIBERA: ALEKSANDRA JEGDIĆ I STEFANA PAKIĆ.

BLOKERI: MAŠA KIROV.

PRIMAČI: SARA LOZO, BOJANA MILENKOVIĆ, KATARINA LAZOVIĆ, ALEKSANDRA UZELAC, VANJA IVANOVIĆ I SIMONA MATESKA.

Selektor Gvideti stigao je u Beograd u petak, 3. maja, zbog obaveza u klubu, a očekuje se da se 11 odbojkašica Jedinstva i TENT-a priključe pripremama u danas, 5. maja. Ana Bjelica i Hena Kurtagić će, u zavisnosti od obaveza u klubu, doći na pripreme na osnovu dogovora sa selektorom Gvidetijem, navedeno je na sajtu OSSRB.

Takmičenje po grupama odigraće od 14. maja do 16. juna.

Ženska seniorska reprezentacije Srbije odigraće prvi meč u Rio de Žaneiru protiv Dominikanske Republike u četvrtak, 16. maja od 2.00 časa ujutro po našem vremenu. Drugu utakmicu u Rio de Žaneiru odigraće u petak, 17. maja od 19.00 časova po našem vremenu protiv Tajlanda, a treću u subotu, 18. maja od 19.00 časova po našem vremenu protiv Kine. Četvrti meč Srbija će odigrati u nedelju, 19. maja od 15.00 časova po našem vremenu protiv Brazila. U Brazilu će još igrati i Kanada, SAD i Koreja.

U okviru druge sedmice, od 28. maja do 2. juna, Srbija će igrati u Arlingtonu, u SAD, a prvi meč će odigrati protiv Poljske u utorak, 28. maja od 23.00 časa po našem vremenu. Drugi rival Srbije u Arlingtonu biće Turska u petak, 31. maja (2.30 po našem vremenu). Srbija će treću utakmicu u SAD odigrati protiv Kanade u petak, 31. maja (23.30 po našem vremenu). Srbija će u nedelju, 2. juna od 3.00 časa po našem vremenu igrati protiv Bugarske u četvrtom meču u Arlingtonu. U SAD će pored domaćina igrati i Nemačka i Koreja.

Treća sedmica će se odigrati od 11. do 16. juna u Fukuoki, u Japanu. Srbija će prvi meč odigrati u sredu, 12. juna protiv Holandije od 8.30 časova po našem vremenu. Drugi rival Srbije u Japanu biće Francuska u petak, 14. juna od 5.00 časova po našem vremenu, a treći Japan u subotu, 15. juna od 12.20 časova po našem vremenu. Srbija će u nedelju, 16. juna u poslednjem meču u okviru takmičenja po grupama igrati protiv Italije od 8.00 časova po našem vremenu. Pored Srbije i domaćina, u Japanu će igrati i SAD, Kanada, i Koreja.

Odbojkašice u interkontinentalnom delu neće igrati protiv SAD, Nemačke i Koreje.

Svaka reprezentacija će tokom jedne sedmice odigrati 4 utakmice, odnosno ukupno 12.

Finalni turnir VI Lige nacija 2024. odigraće se od 20. do 23. juna u dvorani Huamrak u Bangkoku, u Tajlandu.

Na finalni turnir će se plasirati domaćin i još 7 najuspešnijih selekcija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *