KOŠARKAŠI OKK ,,PLEJ 017″ i KK ,,PANTERI“ NA MEĐUNARODNOM KAMPU U SOKO BANJI


Pčinjski okrug, 19. jul 2019. (PČINJSKI 017 – PORTAL) –  OKK ,,PLAY 017″ iz Bujanovca i KK ,,PANTERI“ iz Vranja i ove godine organizovaće, treći po redu, Međunarodni košarkaski kamp ,,Nikola Janković” u Soko Banji.

Prema rečima Nenada Stajića, predsednika i trenera PLAY 017, kamp će ove godine po prvi put biti organizovan u dve smene zbog velike zainteresovanosti dece. Prva smena biće od 24. do 31. jula. Druga smena od 31. jula do 7. avgusta. Na kampu će učestovati oko 150 devojčica i dečaka uzrasta od 7 do 18 godina.


Pored članova klubova iz Bujanovca i Vranja, na kampu će učestvovati i košarkaši iz Makedonije, tačnije KK ,,KUMANOVO“ i Nemačke BASKETBALL AKADEMIE ,,BREMEN SUED“. Međunarodni kamp Nikola Janković je prepoznatljiv po izuzetno kvalitetnom i posvećenom radu trenera koji na njemu rade.


U prvoj smeni stručni rukovodilac kampa biće Ivan Zdravković iz Leskovca, jedan od najboljih trenera u Srbiji. Trener sa dugogodišnjim iskustvom, što pokazuje i višegodišnje angažovanje od strane Košarkaškog saveza Srbije, kao regionalnog stručnog saradnika.

U drugoj smeni rukovodilac kampa biće Rade Georgievski, predsednik ,,Mini basket Srbije“. Čovek koji je tvorac mini basketa u Srbiji. Gospodin Georgievski ima napisane i objavljene knjige o razvoju dece i košarkaša, od najranijeg uzrasta, pa sve do seniora. Predavač je na mnogim seminarima i skupovima. Njegove knjige prevedene su na nekoliko stranih jezika i veoma su cenjene.


,,Na kraju će naš kamp posetiti i Nikola Janković po kome kamp i nosi ime. Nikola je jedan od najboljih košarkaša Partizana u protekloj sezoni. Inače, Nikola vuče korene iz naših krajeva, odnosno iz Vranja, a usko je povezan i sa selom Žbevac, odakle je poreklom njegov otac“, napominje Nenad Stajić, zahvaljujući kome je uspostavljena izvanredna saradnja bujanovačkog kluba sa klubovima koji će biti učesnici kampa u Soko Banji.


S nestrpljenjem očekujemo okupljanje dece i magičan zvuk košarkaske lopte. Do sledeće objave sa samog kampa, košarkaški pozdrav svim čitaocima.

Foto: Arhiva Nenad Stajić


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *