Kovid-19 uslovi za putovanje državljanima Republike Srbije

Državljanima Republike Srbije koji putuju u inostranstvo preporučuje se da se prethodno detaljno informišu da li je i pod kojim uslovima nameravano putovanje moguće realizovati, s obzirom da je veliki broj zemalja uveo ograničenja u pogledu ulaska i boravka stranih državljana zbog pandemije korona virusa, kao i da se ti uslovi često menjaju na dnevnoj bazi, obaveštava Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije na svom sajtu.

Iako se liste redovno ažuriraju, u međuvremenu može doći do promena. Savet je da za informacije o uslovima putovanja u određenu zemlju kontaktirate diplomatsko-konzularno predstavništvo te zemlje u Beogradu (listu stranih diplomatsko-konzularnih predstavništava u Beogradu možete naći ovde).

Postoji još jedna mogućnost provere, a to je da kontaktirate diplomatsko-konzularno predstavništvo Republike Srbije u zemlji u koju putujete kako biste dobili relevantne informacije o uslovima ulaska u datu zemlju (listu diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Srbije u inostranstvu možete naći ovde).

Više informacija o uslovima za putovanje u pojedinim državama možete pronaći na sajtu Ministarstva spoljnih poslova. Trenutne informacije ažurirane su na današnji dan ( 23.avgust 2021.).

Još jedan važan savet je da, i pored navedenih informacija na sajtu, postoji mogućnost da avio kompanije imaju dodatne mere zaštite od virusa COVID-19, pa bi bilo dobro da kontaktirate avio prevoznika sa kojim putujete i informišete se o uslovima.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *