Kvalifikacije za EP u rukometu za žene: Bugarska-Srbija


Danas će rukometašice Srbije odigrati meč protiv Bugarske u Šumenu sa početkom u 16.00 časova. U pitanju je pretposlednja utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj od 28. novembra do 15. decembra ove godine.

U dosadašnjem toku kvalifikacija selekcija Srbije je uspela da ostvari samo jednu pobedu (u prvom meču protiv Bugarske na domaćem terenu) i jednom odigrala nerešeno sa Turskom, dok je u dva susreta sa Crnom Gorom poražena.

Zanimljivo je da današnji protivnik rukometašicama Srbije nije uspeo da osvoji nijedan bod i da je na poslednjem mestu u grupi.

Posle četiri kola stanje na tabeli Grupe 6 je sledeće: na prvom mestu je Crna Gora sa 8 bodova, drugo mesto zauzela je Turska sa 5, na trećem mestu je Srbija sa 3 i na poslednjem, četvrtom mestu Bugarska sa 0 boda.

U okviru 5.kola danas je sastaju u terminu od 15.00 časova dve prvoplasirane reprezentacije, Turska i Crna Gora, a zatim u od 16.00 časova snage će odmeriti treće i četvrtoplasirana selekcija Srbije i Bugarske.

U prethodnom meču Srbije i Bugarske naše rukometašice su bile ubedljive pa se na osnovu tog meča i u današnjem očekuje pobeda, mada sigurno neće biti lako to i ostvariti.

Podsećamo da je posle ovog kola na programu poslednje, 6.kolo koje će biti odigrano u nedelju, 7.aprila. Srbija će biti domaćin selekciji Turske u Zrenjaninu sa početkom od 18.00 sati, dok će drugi meč grupe biti odigran između Crne Gore i Bugarske.

Na Evropsko prvenstvo plasiraće se, iz svake od 8 grupa, po dve najbolje plasirane reprezentacije, a mesto za učešće na EP će izboriti i 4 trećeplasirane selekcije sa najboljim učinkom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *