Lakše plasiranje korisnicima važnih informacija o inovacionom ekosistemu


Vlada Republike Srbije intenzivno radi na kreiranju podsticajnog poslovnog okruženja koje će pospešiti i podržati razvoj inovativne privrede kroz smanjivanje administrativnih barijera, a istovremeno u fokusu je uspostavljanje mehanizama za lakši pristup građana informacijama.

Kako bi javnost mogla da se na jednom mestu informiše o tome koji podsticaji su dostupni u oblasti inovacija, krajem 2019. godine napravljen je ,,Vodič kroz mere podrške razvoju inovativne privrede”.

Imajući u vidu da različite ciljne grupe na drugačiji način konzumiraju sadržaj, a znajući koliko je komunikacija putem Vajber četbota bila korisna tokom pandemije koronavirusa, doneta je odluka da se napravi Vajber četbot kao još jedan vid komunikacije.

U prethodnom periodu Vlada Srbije je, uz podršku Nemačke razvojne saradnje i StarTech programa podrške digitalnoj transformaciji privrede u Srbiji, radila na razvoju sadržaja i kreiranju scenarija komunikacije koji će važne informacije o inovacionom ekosistemu plasirati korisnicima na drugačiji način.

Cilj svih ovih akcija jeste da građanima pretraga informacija iz brošure bude lakša i pristupačnija, navedeno je sajtu Vlade Republike Srbije.

Ovim putem korisnik može da se upozna sa zakonskom regulativom koja podstiče novo zapošljavanje, poreskim olakšicama, kao i sa angažovanjem domaćih i stranih stručnih kadrova iz inostranstva.

Četbot se zove Srbija stvara mogućnosti i pruža informacije o:

-Registraciji poslovanja elektronskim putem
-Olakšanom i pojednostavljenom postupku zapošljavanja
-Podsticajima za istraživanje i razvoj
-Inovacionoj infrastrukturi
– Strateškom pristupu države razvoju inovacija
-Drugim merama za lakše digitalno poslovanje

Ovaj četbot trenutno ima oko 1.300 korisnika i u toku je kampanja na društvenim mrežama kako bi se što veći broj građana upoznao sa ovim mogućnostima. Svi zainteresovani mogu se, kroz desktop verziju Vajber aplikacije, upoznati sa ovim novitetom na sledećoj adresi: viber://pa/?chatURI=srbijastvaramogucnosti , a za pristup sa telefona mogu skenirati ovaj QR kod:

Лакше пласирање корисницима важних информација о иновационом екосистему

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *