„Magična igra pod obručima“ u Vranju: Izložbu predstavili košarkaški asovi Željko Rebrača i Vladimir Dragutinović

Grad Vranje danas je domaćin izložbe „Magična igra pod obručima“, kojom Košarkaški savez Srbije slavi stoti rođendan košarke u našoj zemlji. U ime gradskog rukovodstva goste je pozdravio gradski većnik za sport i omladinu Nenad Đorđević.

,,Velika je čast što se naš grad našao među gradovima u kojima je predstavljena ova jedinstvena izložba. Tim pre jer svi znamo da smo mi sportska nacija, da nam je toliko toga dobrog sport doneo i da smo u svetu poznati po sportistima. Košarkom, našim košarkašima i njihovim rezultatima u prošlosti posebno se ponosimo. Naravno, očekujemo da će biti još rezultata i još puno uspeha“, istakao je Đorđević.

On je dodao da ,,ovakvih sadržaja treba da bude još više kako bi se deca i omladina usmeravali na prave vrednosti, da se bave sportom, jer Srbija jeste zemlja sporta i kvalitetnih sportista“.

Vranjancima se obratio i Željko Rebrača, čuveni košarkaš i jedan od najboljih evropskih centara krajem 20. veka.

,,Znamo koliko je košarka bitna za našu zemlju i možemo je smatrati nacionalnim sportom, jer nas je na pozitivan način promovisala u svetu. Sport je generalno bitan zbog dece, njihove socijalizacije, motivacije i mnogih drugih stvari. A i drago mi je jer smo mi deo ove istorije“, rekao je Rebrača.

Vladimir Vlada Dragutinović, nekadašnji kapiten KK Partizan pohvalio je inicijativu Košarkaškog saveza Srbije da se na ovakav način obeleži jubilej – 100 godina košarke u Srbiji.

,, Drago mi je što smo i mi malo doprineli u obeležavanju ove važne godišnjice, jer smatram da je veoma bitno i da se na ovaj način mogu privući dečaci i devojčica da se bave ovim lepim sportom“, naglasio je on.

Košarkaški asovi bili su ispraćeni velikim aplauzom Vranjanaca, koji su ih oduševljeno dočekali i fotografisali se sa njima. Izložba na šest velikih panoa donosi fotografije slavnih trenutaka naših košarkaša. Takođe, izloženi su i trofeji, zapisnici, odevni predmeti, lopte i još puno toga što od zaborava čuva neke od najblistavijih momenata srpske košarke.

Foto: Sajt Grada Vranja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *