Manastir Svetog Nikole u Vranju započinje pripreme za freskopisanje, vernici u prilici da daju svoj prilog i budu trajno zapisani na freskama

Manastir Svetog Nikole u Vranju započinje pripreme za ikonopisanje (freskopisanje) unutrašnjosti hrama. Cena za ikonopis iznosi 100 evra po metru kvadratnom.

Uprava manastira ovim putem obaveštava zainteresovane vernike koji žele da pomognu oslikavanju, kako iz Pčinjskog okruga, Srbije a i iz dijaspore, da se jave ekonomu manastira protonamesniku Vedranu Kostiću (br telefona +38165/988-89-92) ili novac mogu uplatiti na namenske račune manastira: 200-3174990101008-93, sa naznakom za freskopis manastira ili poseban devizni račun sa istom naznakom :RS35200317499010100311.


Svesni smo činjenice da je ekonomska situacija veoma teška, ali se uzdamo u pomoć Majke Božije i njene Trojeručne ikone, koja se nalazi u manastiru, da ćemo zajedničkim snagama i molitvama uspeti prikupiti sredstva za oslikavanje hrama.


Imena priložnika ikonopisa trajno će biti ispisana u hramu, a zajedničkim molitvama i molitvama Majke Božije i u knjigu Večnoga Života.


Manastir Svetog Nikole potiče iz 13. veka, a njegovo zidanje naložio je kralj Stefan Dečanski, a kasnije je Car Stefan Dušan manastir priložio, kao metoh, manastiru Hilandaru. Opširnije o istorijatu manastira kao i slike manastira možete videti na sledećem linku :

http://www.eparhijavranjska.org/sematizam/ObjektiQview.asp?ID=2

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *