Mladi košarkaši Srbije novi su šampioni Evrope

Na juniorskom Evropskom prvenstvu koje je ove godine igrano u Nišu, a završeno sinoć, reprezentacija Srbije je osvojila zlato.

Protivnik u finalu bila im je selekcija Španije, koja je bila aktuelni evropski prvak. Meč je završen rezultatom 81:71.

Baš kao što smo juče i najavili, da će velika podrška sa tribina dati dodatan vetar u leđa našim mladim košarkašima, i uz neosporan kvalitet koji poseduju, rezultiralo je time da su postali prvaci Starog kontinenta.

Kao i više puta do sada, najefikasniji igrač na meču bio je Nikola Topić sa postignutih 24 poena, a proglašen je i za MVP-a prvenstva.

On je uvršten u idealnu petorku Evropskog prvenstva, a Srbija je pored njega imala još jednog igrača, to je Bogoljub Marković.

Prekinut je „zlatni post“ od 2018. godine, a juniorskoj reprezentaciji Srbije ovo je peta zlatna medalja od samostalnosti Srbije.

Da li je ovo znak da se košarkaška reprezentacija Srbije vraća na putu stare slave, i vrhu evrpske i svetske košarke, ostaje nam da vidimo na sledećim takmičenjima.

U meču za bronzu, koji je igran između selekcija Nemačke i Francuske, završen je rezultatom 67:59, tako da su Nemci osvojili treće mesto na prvenstvu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *