Napor predstavnika KT da se obezbedi kvalitetniji život građanima na jugu Srbije


Ministar državne uprave i lokalne samouprave i predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Aleksandar Martinović razgovarao je juče u Bujanovcu sa direktorom Službe Koordinacionog tela Nenadom Mitrovićem, predsednicima opština Bujanovac i Medveđa Nagipom Arifijem i Draganom Kulićem, kao i zamenikom predsednika opštine Preševo Aljminom Šaćirijem.

Na sastanku je postignut dogovor o zajedničkom pristupu rešavanju problema sa kojima se Preševo, Bujanovac i Medveđa suočavaju i većoj prisutnosti Martinovića i Mitrovića na terenu u ovim opštinama.

Martinović je istakao da je među sagovornicima postignut visok stepen razumevanja, dodavši da postoji dobra volja za saradnju, koja je u interesu i Srba i Albanaca.

On je ukazao na to da će Koordinaciono telo ostati spona između ove tri opštine i Vlade Srbije, jer je zajednički zadatak i cilj da se stanovnicima ovih opština obezbede što kvalitetniji uslovi za život i da se uloži u sveukupni razvoj ovog dela Srbije, što je i politika predsednika Republike Aleksandra Vučića.

Predsednik Koordinacionog tela je najavio da će u bliskoj budućnosti posetiti Preševo, Bujanovac i Medveđu, sa ciljem da sa predsednicima opština još jednom analizira situaciju na lokalu, kako bi zajednički iznašli načine da bar deo postojećih problema reše.

Martinović je juče u Bujanovcu obišao i radove na deonici puta Bujanovac–Jablanica, gde je razgovarao sa meštanima, a posetio je i manastir Prohor Pčinjski.

Jučerašnji sastanak je inače prvi sastanak Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa u novom sastavu, koji je ujedno bio prilika da Martinović u svojstvu ministra državne uprave i lokalne samouprave donira opštinskim upravama Preševa, Bujanovca i Medveđe laptop računare za podsticaj razvoju i funkcionisanju elektronske uprave.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *