Gde su granice zaljubljivanja između privatnog i poslovnog…?

Kada privlačnost na poslu prerasta u zaljubljivanje i zbog čega?

Čak trećinu dana provedemo na poslu sa svojim kolegama. Osim profesionalnog dela posla, obično se na radnom mestu stvori prostor za druženje, razgovore, pa čak i nove ljubavi. Jedno istraživanje pokazuje da je oko 200 sati potrebno da se ljudi zbliže i između njih se stvori prijateljstvo.

Večito pitanje koje stvara podeljena mišljenja jeste – da li je ljubav na poslu poželjna? I šta ako se zaljubite u kolegu/kolegenicu? Kada ste slobodni to je čak za neke potpuno u redu sve dok se jasno postave granice između privatnog i poslovnog. Međutim, postoje slučajevi gde se zauzeti i oni u braku zaljube na radnom mestu. 

Terapeutkinja za muško-ženske odnose Tami Nelson objašnjava koliko su afare na poslu nezahvalna stvar. Dodaje da čak i ako ste u braku, vaša privlačnost nije time nestala. I dalje ste drugima poželjni, te vrlo lako može da se sklizne u sitno varanje. Flertovanje na poslu, deljenje detalja iz privatnog života, kao i dopisivanje, ali i one eksplicitne poruke spadaju u to.

„To je upravo ono što predstavlja prelazak granice i odnosi se na mikro-varanje. Osvestićete to kada osetite dozu krivice kada počnete da radite to“, objašnjava terapeutkinja Nelson koja dodaje da svaka osoba ima svoje neke fantazije.

To ne mora nužno da znači da treba da se ostvare. One su deo vas i govore da ste i dalje živi, da ste poželjni drugima. I to je u redu“, nastavlja ona.

Takođe, usled dosta provođenja vremena zajedno kolege osete neku dozu privlačnosti.

Kada je reč o poslovnom okruženju vaši izbori su ograničeni, a tek kada se konekcija stvori izvan radnog mesta znaćete da odnos prerasta u nešto ozbiljnije. To može biti odlazak na piće posle smene koje postaje sve učestalije“, objašnjava ona.

Takođe, nije strano da se na poslu često dešavaju i ljubavne afere, što sa sobom donosi niz problema, što svakako nije preporučljivo. Na taj način, sami preuzimate veliki rizik za posledice, pogotovo ako u braku imate i decu.

Izvor: Mondo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *