Niški aerodrom uskoro dobija terminalnu zgradu

Danas je potpisan ugovor između Aerodroma Srbije D.O.O Niš i konzorcijuma domaćih kompanija na dogradnji pristanišne zgrade u okviru kompleksa Aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović koji je prisutvovao potpisivanju ugovora izjavio je da je ovo dokaz da Vlada Srbije razmišlja i deluje u pravcu ravnomernog regionalnog razvoja naše zemlje.

Ugovor su potpisali direktor Konkord Vesta d.o.o Beograd Branimir Mijailović i direktor Aerodroma Srbije d.o.o Niš Mihajlo Zdravković, a potpisivanju je prisustvovala i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski čestitala je resornom ministarstvu, Aerodromu Srbije i izvođačima radova jer su prepoznali potrebu za razvojem aerodroma koji u značajnoj meri utiče na razvoj privrede, pre svega turizma.

Dogradnja terminalne zgrade omogućiće kapacitet za 1,5 miliona putnika.

Imaće 5 izlaza (gejtova) i mogućnost korišćenja avio mosta, što sada ne postoji.

Takođe, imaće približno 700 kvadratnih metara komercijalnog prostora i omogućiće značajno bolji konfor putnika i veći broj pratećih sadržaja.

Ugovorena vrednost radova iznosi približno 1,3 milijarde dinara bez PDV-a, a predviđeno vreme za završetak radova je dve godine.

Izvor i foto: Ministrastvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *