Novi studijski program strukovna medicinska sestra u Vranju


Danas je u Vranju potpisan Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji koji podrazumeva akreditaciju studijskog programa-strukovna medicinska sestra u Odseku Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija u Vranju.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, predsednik Akademije dr Srđan Jovković, direktor ZC Vranje dr Saša Đorđević i direktorka Medicinske škole ,,Dr Izabel Emsli Haton”, Gordana Jovanović.

Tom prilikom, gradonačelnik dr Slobodan Milenković istakao je veliko zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta izuzetno značajnog za Grad Vranje.

,,Dokument predviđa akreditaciju novog studijskog programa osnovnih strukovnih studija za 42 studenta, koji će biti upisani već tokom leta u Odseku u Vranju. Na ovaj način poboljšavaju se obrazovni uslovi koji će doprineti da mladi ljudi ostanu u svom gradu, da se školuju, zaposle i daju svoj doprinos razvoju lokalne zajednice. Veliki je ovo dan za naš grad, a svaka od strana potpisnica preuzeće svoj deo obaveza. Zdravstveni centar će vršiti prijem studenata na stručnu praksu i praktičnu nastavu, Srednja medicinska škola će omogućiti nastavnicima i studentima Akademije obavljanje nastave i korišćenje nastavnih sredstava u kabinetima, a Grad Vranje će obezbediti adekvatnu podršku ugovorenih strana u cilju akreditacije i realizacije studijskog programa”, rekao je gradonačelnik.

Predsednik Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija iz Niša dr Srđan Jovković zahvalio se gradonačelniku i rukovodstvu grada na izuzetnoj saradnji i podršci u realizaciji projekta.

,,Uspeh ovog projekta će biti vidljiv već u junu, kada očekujemo upis prvih studenata. Predviđeno je da studije traju 3 godine i nadam se da će interesovanje biti na zavidnom nivou”, rekao je Jovković.

Direktor ZC Vranje dr Saša Đorđević istakao je da je ovo mogućnost za usavršavanje i obrazovanje, pre svega učenika srednje medicinske škole i da će na ovaj način Vranje dobiti kvalitetan kadar u sistemu zdravstvene zaštite.

Zadovoljstvo zvog realizacije projekta istakla je i direktorka Medicinske škole ,,Dr Izabel Emsli Haton” Gordana Jovanović.

Sastanku su prisustvovali i zamenica gradonačelnika Zorica Jović, rukovodilac niškog odseka Akademije dr Vladimir Popović i menadžerka Akademije, dr Ljiljana Đorđević.

Izvor i foto: Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *