Od ukupnog broja kontolisanih vozila, skoro trećina u prekršajima

Tokom trodnevne pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, pripadnici saobraćajne policije kontrolisali su 33.739 vozila, pri čemu je otkriveno ukupno 10.846 saobraćajnih prekršaja. Saopšteno je iz MUP-a.

Najveći broj učesnika u saobraćaju, ukupno 5.292, sankcionisan je zbog prekoračenja brzine, dok je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa kažnjeno 2.066 vozača, odnosno putnika.

Takođe, sprovedeno je alkotestiranje 28.376 vozača, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 848 vozača.

Čak 161 vozač zadržan je na trežnjenju u službenim prostorijama zbog upravljanja vozilom sa više od 1,20 promila alkohola, a u službenim prostorijama zadržano je i 27 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

U Somboru je 30. septembra iz saobraćaja isključen 47-godišnji vozač, koji je u 16.28 časova zatečen da upravlja putničkim vozilom sa čak 3,10 promila alkohola u organizmu. On je zadržan u službenim prostorijama i protiv njega je podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje.

Najviše prekršaja otkriveno je na teritoriji Policijske uprave u Novom Sadu, Čačku i Beogradu.

S obzirom na to da predstoji period nepovoljnijih vremenskih prilika, što će otežati uslove za odvijanje saobraćaja, Uprava saobraćajne policije apeluje na sve učesnike u saobraćaju da povećaju opreznost i poštuju saobraćajne propise kako bi stanje bezbednosti saobraćaja bilo što povoljnije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *