Pedagoški fakultet primio novu generaciju studenata

Na Pedagoškom fakultetu u Vranju, organizovana je svečana podela indeksa brucošima, kojoj je u ime rukovodstva grada prisustvovala zamenica gradonačelnika Zorica Jović. Poželevši studentima srećan početak školovanja, ona je podsetila na veliki jubilej koji ove akademske godine obeležava Pedagoški fakultet, 30 godina rada i postojanja.

Mnogi od vas ovde prisutnih, bili su svedoci transformisanja Pedagoške akademije ,,Ivo Andrić’’ u Učiteljski fakultet 1993. godine, i sećaju se sa kojim žarom, entuzijazmom i voljom se stvarala ova visokoškolska ustanova, koja obrazuje učitelje i vaspitače pod okriljem Niškog univerziteta. Dragi brucoši, vi kao nova generacija studenata, imaćete tu čast da budete deo obeležavanja ovog jubileja i postanete svedoci nekih novih dešavanja, značajnih za današnjicu, ali i za budućnost. Zbog toga nemojte se štedeti, izrazite svoju kreativnost, pokažite svoju sposobnost i budite novi nosioci ne samo studentskog života, već i društvenog života naše zajednice uopšte”, rekla je zamenica.

Na svečanosti je govorila i prof. dr Dragana Stanojević, dekanica Pedagoškog fakulteta, ističući da ovaj fakultet danas svečano dočekuje tridesetu generaciju studenata.

Dobro došli na fakultet koji baštini višedecenijsku tradiciju nekadašnje Učiteljske škole i Pedagoške akademije. Ponosni smo što ste se u ovolikom broju odlučili za izuzetno društveno značajna i plemenita zanimanja, učitelj i vaspitač. Narednih nekoliko godina povešćete ovde u radu na svom stručnom osposobljavanju, sticanju novih znanja, kako bi kasnije mogli da na najbolji mogući način gradite svoju profesionalnu karijeru. Naši nastavni planovi prilagođeni su savremenim potrebama, a nastavni kadar posvećen je studentima u cilju unapređenja znanja. Ova visokoobrazovna institucija ima izuzetnu saradnju sa Gradom, koji nam pruža potpunu podršku u smislu unapređenja uslova rada i zahvaljujući tome, nastojaćemo da i u narednom periodu nastavimo sa razvojem ovog izuzetno značajnog fakulteta za Pčinjski okrug”, rekla je dekanica.

U kulturno-umetničkom programu nastupili su hor ,,Daskal” Pedagoškog fakulteta i učenici OŠ ,,Radoje Domanović”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *