Odbornici usvojili Ugovor o javno privatnom partnerstvu za poboljšanje sistema javnog osvetljenja

Na 26. sednici Skupštine grada kojom je predsedavao predsednik Skupštine dr Dejan Tričković, između ostalog usvojen je Nacrt konačnog javnog ugovora o javno privatnom partnerstvu za zamenu, racionalizaciju i održavanje dela sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije na teritoriji grada Vranja, koji je obrazložio gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Nakon sprovođenja propisane procedure Ugovor o javno privatnom partnerstvu potpisan je sa preduzećem ,,Keep light” doo Beograd na period od 13 godina. U skladu sa odredbama pomenutog ugovora ukupan broj postojećih svetiljki predviđenih za zamenu je 6.178 u naseljenim mestima na području grada Vranja. Brojni su benefiti i pozitivni efekti ovog projekta. Jedan od najvažnijih je ušteda u troškovima električne energije, odnosno iz budžeta lokalne samouprave izdvajaće se manje sredstava namenjenih za finansiranje potrošnje javne rasvete. Takođe, realizacija ovog projekta omogućiće sigurnost u snabdevanju svetlosnom energijom i u isporuci svetlosne opreme, ali i manje zagađenje vazduha, odnosno smanjenje emisije ugljen dioksida, što je veoma važno sa aspekta zaštite životne sredine. Takođe, izvršilac javne usluge prihvata investiciona ulaganja, održavanje sistema javne rasvete i garantuje kvalitet snabdevaja svetlosnom energijom”, rekao je Milenković.

Takođe, na današnjoj sednici odbornici su usvojili i Odluku o promeni Poslovnika Skupštine grada Vranja, kao i Odluku o načinu obavljanja komunalnih delatnosti-održavanje čistoće na površinama javne namene, upravljanje komunalnim otpadom i održavanje javnih zelenih površina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *