Održan sastanak o sprovođenju preventivnih mera zaštite od požara


Načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, gradski većnik za poljoprivredu Nebojša Stamenković, predstavnici Kancelarije za vanredne situacije i Odeljenja za vanredne situacije MUP iz Vranja, održali su sastanak sa poverenicima civilne zaštite o implementaciji Operativnog plana sprovođenja preventivnih mera zaštite od požara na otvorenom prostoru i šumskih požara.

Cilj sastanka bio je saradnja i koordinacija poverenika civilne zaštite i nadležnih službi u realizaciji preventivnih mera zaštite od požara.

Ovom prilikom uručeni su posteri i leci poverenicima, koji su dobili zadatak da ih podele po svojim mesnim zajednicama, kako bi se probudila svest građana i sprečile eventualne posledice spaljivanja strnih useva, smeća i biljnih ostataka.

Poverenici su dobili i zadatak da redovno obilaze svoju teritoriju i o eventualnim nepravilnostima obaveste nadležne službe. Pojačana je i inspekcijska kontrola, a propisana je i novčana kazna za prekršaj, po Zakonu o zaštiti od požara, i to fizičkom licu od 10.000 dinara, a pravnom licu od 300.000 do 1.000.000 dinara.

U narednom periodu biće organizovane i tribine na temu štetnosti spaljivanja strnih useva po seoskim mesnim zajednicama.

Foto: Vranje.org.rs

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *