Održana prva konstitutivna sednica Predsedništva SKGO


U prostorijama Stalne konferencije gradova i opština u Beogradu, održana je prva konstitutivna sednica Predsedništva SKGO, kojoj je prisustvovala i zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

Na čelu krovne organizacije gradova i opština je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji će u narednom mandatu obavljati funkciju predsednika SKGO.

U nastavku sednice potpisan je godišnji Akcioni plan sa Ambasadom Francuske, kao i Sporazum o saradnji sa Republičkim zavodom za statistiku. Takođe, imenovani su i članovi odbora Stalne konferencije gradova i opština. Grad Vranje će u Odboru za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport predstavljati zamenica gradonačelnika Zorica Jović, u Odboru za sistemska pitanja će biti načelnik Gradske uprave, Dušan Aritonović, a u Odboru za finansije i javnu imovinu gradski većnik, Bojan Kostić.

Na dnevnom redu sednice Predsedništva SKGO bili su i Akcioni plan za implementaciju Strateškog plana SKGO za 2022. godinu, Informacija o najvažnijim izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima, kao i Informacija o javnim pozivima za podršku lokalnim samoupravama u organizaciji SKGO.

Izvor i foto: Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *