Onlajn nastava za školarce ukoliko se škole zatvore zbog virusaVlada Srbije planira da uvede onlajn nastavu za sve osnovce i srednjoškolce ukoliko dođe do toga da se škole u Srbiji zatvore zbog epidemije korona virusa, pišu mediji.

Jedna škola će, naime, biti pretvorena u multistudio odakle će se snimati časovi. Program za osnovce bio bi emitovan preko Trećeg kanala RTS i RTS Planete a program za srednjoškolce bio bi emitovan preko RTS Planete.

Pored toga što bi ministarstvo prosvete obezbedilo video-sadržaje, nastavnici bi sami mogli da organizuju dodatna predavanja putem „Jutjuba“, „Vajbera“ ili neke druge internet platforme.

Premijerka Ana Brnabić rekla je da je testiranje sistema za nastavu od kuće u toku i naglasila da je važno da sistem bude spreman ukoliko struka kaže da je zatvaranje škola neophodno.

„Mi od 2017. godine radimo na uvođenju digitalnih nastavnih sadržaja, digitalnih udžbenika i učionica u sve škole u Srbiji. Krenućemo u testiranje da vidimo kako sistem funkcioniše i da otklonimo sve eventualne smetnje“, istakla je Brnabić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *