Otvoren Centar za socijalno preduzetništvo u Vranju


U okviru projekta „Centri za inovativni razvoj socijalnog preduzetništva – savremena perspektiva socijalne integracije mladih“ u Ekonomsko – trgovinskoj školi u Vranju otvoren je Centar za socijalno preduzetništvo.

Svečanom otvaranju prisustvovala je zamenica gradonačelnika Zorica Jović koja je naglasila značaj jednog takvog projekta i da to nije jedini u ovom Gradu te vrste, naznačeno je na Gradskom sajtu.

Jović se osvrnula i na izuzetnu saradnju između gradske uprave i uprave Ekonomsko – trgovinske škole u Vranju koja je bila deo projektnog tima.

U rekonstrukciju dela krova uložili smo četiri miliona dinara, a isti iznos opredelili smo i u budžetu za ovu godinu. Uz pomoć Grada rekonstruisan je i deo mokrog čvora kod fiskulturne sale. Nastavićemo da pomažemo školske ustanove na teritoriji Vranja, jer rukovodstvo Grada prepoznaje značaj ulaganja u obrazovni sistem. Socijalno preduzetništvo je utoliko značajnije, jer će obezbediti socijalnu inkluziju osoba iz društveno marginalizovanih grupa“, istakla je Zorica Jović

Direktor Mome Andonović naglasio je da je svako preduzetništvo osnova napretka savremenog društva.

Projekat se realizuje u partnerstvu sa Srednjim opštinskim učilištem „Pero Nakov“ iz Kumanova i Centrom za regionalnu saradnju i održivi razvoj „Eko Balkan“ iz Ljiga, a finansiran je sredstvima IPA 2 programa prekogranične saradnje Republike Srbije i Republike Severne Makedonije.

Opšti cilj programa jeste jačanje dobrosusedskih odnosa, uspostavljanje partnerstava i doprinos razvoju programskog područja povezujući ljude i resurse na održiv način.

Ukupna vrednost donacije iznosi 2.5 miliona dinara.

Foto: Fb profil Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *