Pita sa krompirom i mesom



Potrebni sastojci:

  • 1 pakovanje gotovih kora, ili domaće kore
  • 50 mililitara ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 500 grama mešanog mlevenog mesa
  • 3 veća krompira
  • So, biber i začini po ukusu (peršun, mirodjija, bosiljak…)

I još..

  • 3 jajeta
  • 200 mililitara kisele vode
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 100 mililitara ulja

Postupak pripreme:

Crni luk iseckajte što sitnije, najbolje u secku. Na ulju najpre pržite crni luk uz mešanje, 1-2 minuta, a onda dodajte mleveno meso i kašiku vode, pa dinstajte zajedno dalje dok meso ne omekne i uprži se. Sklonite sa ringle pa dodajte začine i dobro promešajte. Sačekajte da se smesa malo prohladi.

Dok se smesa hladi očistite i izrendajte krompir, pa dodajte mesu i još jednom promešajte da se sve fino sjedini.

Kore filujte po želji – rolajte ili slažite. 

Receptopedija.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *