Početkom sledeće godine kreće prijava za vaučere


Građani Srbije od 1. januara mogu da se prijave za novih 100.000 turističkih vaučera u vrednosti od pet hiljada dinara, koje bi trebalo da iskoriste do 20. novembra sledeće godine.

U ponudi je 1.200 smeštajnih objekata širom Srbije koji su u sistemu vučera.

„Svake godine imamo sve veći broj prijavljenih ugostitelja. Da bi učestvovali u realizaciji šeme raspodele vaučera, moraju da budu prijavljeni na informacioni centralni sistem e-Turista. To je uslov koji, između ostalog, suzbija i sivu ekonomiju u našoj zemlji“, kaže Jelena Milenković Orlić, pomoćnica ministarke trgovine i turizma za RTS.

Pravo na vaučere imaju svi penzioneri i studenti, kao i zaposleni sa primanjima nižim od 70.000 dinara. Izdaju se za najmanje pet noćenja.

Od dokumenata potrebno je imati potvrdu rezervacije u željenom objektu; za najstarije sugrađane poslednji penzioni ček; za zaposlene potvrdu o zaposlenju i primanjima nižim od 70.000 dinara, dok studenti prilažu uverenje fakulteta za tekuću godinu.

Zahtevi se predaju lično i to isključivo na šalterima pošta.

Vlasnicima hotela, motela i etno-domaćinstava vaučeri su veoma važni: kažu da su im popunili objekte i produžili sezonu.

Ako u ovoj raspodeli ostanete bez vaučera, ne brinite – biće ih još.

Prilikom svakog rebalansa budžeta tokom godine izdvoji se nešto novca i za turističke vaučere. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *