Poklon Rusije u oklopnim vozilima povećava gotovost naše VS

Hoćete da gradimo ili da ne radimo ništa, zapitao je danas predsednik Aleksandar Vučić, u odgovor na novinarska pitanja o penalima za kašnjenje radova na KC Niš, te komentarima koji, suštinski, idu na marginalno, a „ne vide“ ono što je izgrađeno. 

Foto: Tanjug/​Rade Prelić


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas veliku zahvalnost Ruskoj federaciji i njenom rpedsedniku Vladimiru Putinu na 10 oklopno-izviđačka vozila BRDM 2, koje je Vojska Srbije dobila na poklon i podvukao da se ne radi o starim vozilima, već o novijem modelu, koji je Rusija modernizovala.

Poklon Rusije u oklopnim vozilima povećava gotovost naše VS

NIŠ – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas veliku zahvalnost Ruskoj federaciji i njenom rpedsedniku Vladimiru Putinu na 10 oklopno-izviđačka vozila BRDM 2, koje je Vojska Srbije dobila na poklon i podvukao da se ne radi o starim vozilima, već o novijem modelu, koji je Rusija modernizovala.

„Ova vozila su važna za očuvanje našeg teritorijalnog integriteta i imaju preventivno dejstvo. Mi nemamo nikakvih osvajačkih planova“, rekao je Vučić u razgovoru sa pripadnicima kopnenog roda Vojske Srbije u Nišu, na prezentaciji novih BRDM 2 i istakao da ta vozila znatno dižu borbenu gotovost naših vojnih snaga.

Vučić: Od Putina lepa, ali – lična poruka…

Predsednik Aleksandar Vučić potvrdio je danas da mu je novi ambasador Rusije u Srbiji preneo poruku ruskog predsednika Vladimira Putina.

Kako je rekao, radi se o ličnoj poruci koju ne može da prenese.

Hoćete da gradimo, ili da ne radimo ništa…?

Hoćete da gradimo ili da ne radimo ništa, zapitao je danas predsednik Aleksandar Vučić, u odgovor na novinarska pitanja o penalima za kašnjenje radova na KC Niš, te komentarima koji, suštinski, idu na marginalno, a „ne vide“ ono što je izgrađeno.

On je u tom kontekstu najavio da će se, na primer, od 18. avgusta od Beograda do Čačka stizati autoputem.

Čekajte da vidite kome će Albanci da prave spomenik

Čekajte, da vidite kome će Albanci da prave spomenik sledeće godine, rekao je predsednik Aleksandar Vučić komentarišući navode Srpskog telegrafa da je Vuk Jeremić 2005. godine od Rusije tražio da prizna nezavisnost Kosova.

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše navode tog lista, rekao da svi ljudi u Srbiji, ako hoće da budu pošteni pred sobom, sve znaju i sve razumeju.

Popović trebalo da se konsultuje, ali nije imao zle namere

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da je Nenad Popović kao ministar trebalo da se konsultuje sa premijerkom po pitanju Kosova i Metohije, ali je uveren da nije imao zle namere.

Vučić je tako komentarisao izjavu Popovića da je Briselski sporazum mrtav, uz opasku da na takve izjave ima pšravo kao šef stranke, ali da je kao ministar trebalo da se konsultuje sa premijerkom Anom Brnabić koja mu je, kao članu svoje vlade, zamerila na toj izjavi.

Vučić: Rast BDP je pristojan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je rast BDP od 3,5 odsto ove godine veoma pristojan, odbacujući tako ocene dela opozicije da je u pitanju nizak rast ekonomije.

Vučić je rekao da to govore oni koji su kritikovali izgradnju Trga Republike u Beogradu i oni koji nisu otvorili Narodni muzej u glavnom gradu.

Očekujemo i naručene ruske helikoptere…

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je danas da Srbija očekuje isporuku ukupno sedam ruskih helikoptera MI 35 i MI17.

Vučić je ponovio da je Srbija zahvalna Rusiji i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu na 10 oklopno-izviđačkih vozila BRDM2, koja su poklon Vojsci Srbije, te dodao da se očekuje da nam iz Rusije stignu i helikopteri MI 35 i MI17, koji su naručeni i plaćeni.

Vučić: Kako i kuda su došla vozila – naša je stvar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je Srbija uspela da dopremi 10 oklopno-izviđačka vozila BRDM 2 iz Rusije poštujući međunarodno pravo.

Na pitanje kako je Srbija „razbila blokadu“, pošto su Rumunija i Bugarska, „po nalogu NATO“, zabranile prolaz vozilima, Vučić je rekao: „Kako i kuda su došla – naša je stvar“.

Ambasador Rusije: Pomagaćemo Srbiji i dalje

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je danas u Nišu, posle prikaza oklopnih vozila, koja je Srbija dobila od Rusije, da je njegova zemlja spremna da i dalje pomaže Srbiji na jačanju odbrambene sposobnosti.

„Rusija je spremna i ima interes, kao i Srbija, za razvoj ove sfere naših odnosa“, istakao je Bocan – Harčenko.

Niš: Predsednik Vučić na prikazu novih vozila BRDM 2

Predsednik Aleksandar Vučić stigao je u nišku kasarnu „Mija Stanimirović“, gde prisustvuje prikazu 10 oklopno-izviđačkih automobila BRDM 2, dobijenih od Ruske Federacije.

Sa predsednikom su i ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, a prikazu prisustvuje i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko.

U Nišu izloženo 10 vozila BRDM2 dobijenih od Rusije

NIŠ – Deset oklopno-izviđačkih vozila pešadije BRDM 2, dobijenih od Ruske Federacije, prvi put je danas izloženo u niškoj kasarni „Mija Stanimirović“.

U toj kasarni će predsednik Aleksandar Vučić, od 9.30 sati, obići nove BRDM2, u okviru prikaza naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije.Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Preview
OKLOPNA VOZILA BRDM 2

Izvor: tanjug.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *