Poseban kolektivni ugovor za predškolske ustanove produžen za tri godine

Đorđe Milićević, koji po ovlašćenju predsednice Vlade preuzima ovlašćenja ministra prosvete do izbora novog ministra, i predsednici reprezentativnih sindikata potpisali su danas Sporazum o produženju roka važenja Posebnog kolektivnog ugovora (PKU) za zaposlene u ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

U saopštenju Ministarstva prosvete navodi se da je reč o ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, Autonomna pokrajina i jedinica lokalne samouprave, i dodaje da aktuelni PKU traje do 15. jula ove godine, a današnjim potpisivanjem važenje se produžava za tri godine – do 15. jula 2026. godine.

Milićević je, nakon potpisivanja ovog dokumenta, istakao da kvalitetno predškolsko vaspitanje i obrazovanje predstavlja temelj za buduće obrazovanje.

On je u razgovoru sa predsednicima reprezentativnih sindikata ukazao na neophodnost nastavka saradnje kako bi se unapredio status delatnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja, koji čini važan deo jedinstvenog obrazovnog sistema u Srbiji, navedeno je na sajtu Vlade.

Sporazum su potpisali predsednica Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije Bosiljka Jovanović, predsednica Sindikata obrazovanja Srbije Valentina Ilić i predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost” Srđan Slović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *