Poseta direktora Koordinacionog tela selu Svinjište kod Preševa

V.d. direktora Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Nenad Mitrović, posetio je danas selo Svinjište u opštini Preševo.

Boraveći u selu, Mitrović je porazgovarao sa meštanima koji su mogli da izraze svoje probleme koji su se uglavnom, odnosili na izgradnju putne i vodovodne infrastrukture, obezbeđivanju stabilnosti u vodosnabdevanju za sva domaćinsktva.

Mi želimo da ostanemo u svojim domovima, da se bavimo poljoprivredom i stočarstvom i molimo da nam država omogući bolje uslove za to“, rekli su meštani.

Preševo je rubna, nerazvijena i višenacionalna opština na jugu Srbije i veoma je važno da Republika Srbija nastavi da ulaže u ovo područje. Verujem da ćemo u sledećoj budžetskoj godini, u saradnji sa lokalnom samoupravom u opštini Preševo, uspeti da obezbedimo sredstva kako bismo pomogli i meštanima sela Svinjište“, poručio je Mitrović.

Nakon razgovora sa meštanima, Nenad Mitrović je naglasio da će Vlada Republike Srbije preko Službe Koordinacionog tela ostati posvećena rešavanju navedenih problema. Naglasio je važnost saradnje između lokalne i mesne zajednice kako bi se identifikovala optimalna rešenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *