Prepoznajte na vreme: 5 znakova da ste u vezi sa emocionalnim manipulatorom

Zbog emocionalne manipulacije svog partnera mogli biste vrlo lako da budete povređeni. Zato je bolje da na vreme prepoznate signale da imate posla sa manipulatorom.Zavođenje

Ako nekom muškarcu privučete pažnju, naravno da će se truditi da vas zavede od prvog sastanka. Ali, ako imate veze sa emocionalnim manipulatorom, već na drugom sastanku možete da očekujete srceparajuće izjave poput „uvek ću biti uz tebe“, „ti si najlepša žena koju sam ikad video“, „nikada pre ni sa kim nisam osećao takvu povezanost“, „niko mi se toliko nije sviđao“…

Stvar je u tome da, ako se nekome stvarno sviđate i stvarno misli sve navedeno, verovatno vam to neće reći na drugom sastanku, iz straha da vas time ne otera. A manipulator će to definitivno reći i trudiće se da zvuči što ubedljivije…

Ljudi padaju na šarm, ali ako se trudi da svaka njegova rečenica deluje šarmantno i ne zine a da vam ne udeli kompliment, pazite se.Žurba

Bili ste na nekoliko sastanaka i već „plivate“ u ljubavi. On je neviđeno romantičan, izjavljuje vam ljubav, šalje ljubavne poruke, a i se*s je sjajan. Vi ste sve zaljubljeniji, a on je sve uporniji u zajedničkim planovima za budućnost – posle samo nekoliko sastanaka.

„Jedva čekam da počnem da živimo zajedno“, na primer, zvuči sjajno ako ste dugo zajedno ili ste možda u kraćoj vezi, ali se poznajete odavno. Ako vam to izgovori neko koga ste videli nekoliko puta u životu, možda bi trebalo da razmislite dvaput.

Bez granica

Možda ponekad zvuči lepo to da među vama nema nikakvih granica, ali zapravo, granice su potrebne da biste bili bezbedni i da ne biste izgubili sebe u vezi.

Ali, vaš emocionalni manipulator nema granice. Ako vi probate da ih postavite, on će brzo izgubiti interesovanje. Njegov jedini cilj je da vas koristi kako biste zadovoljili sve njegove emocionalne potrebe i nije ga mnogo briga kako se vi osećate.

Da bi se opravdao, često će vam govoriti da ste vi par i da vam ne trebaju nikakve granice jer ste „u istom timu“.

Osim toga, primetićete i da svuda voli da je u centru pažnje, da pomalo flertuje i sa muškarcima i sa ženama, onako prikriveno, ne baš očito, pod izgovorom da „to njima pomaže da se osećaju bolje“.Se*sualna kontrola

Prvo je se*s bio uzbudljiv, neverovatno dobar, osećali ste se povezano i voljeno. Ali, sada je siguran da ste „njegova“, više nemate odnose tako često. Moguće je i da će insistirati na „akciji“ kada ste vi neraspoloženi ili umorni, a da će vas, kada vi to poželite, odbijati uz reči da ste „previše zahtevni“.

Kontrola

Do sada već i sami shvatate da nešto nije u redu. Niste više u kontaktu sa prijateljima koje ste redovno viđali i nekako vas je otuđio od svih ostalih.

Njegov šarm je sve manje primetan, jer ste već „upali u zamku“ i više ne mora da prikriva činjenicu da je vaša jedina svrha u njegovom životu ispunjavanje njegovih potreba i briga o njemu.

Ukoliko u svojoj vezi prepoznajte bilo koji od ovih znakova emocionalne manipulacije, izađite iz takve veze jer – neće postati bolje vremenom, koliko god se vi nadali tome.

Mondo.rs

One thought on “Prepoznajte na vreme: 5 znakova da ste u vezi sa emocionalnim manipulatorom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *