Pripadnici MUP-a biće svakodnevno u školama


Povodom početka nove školske godine i bezbednosti dece u školama načelnik Policijske uprave Vranje Saša Nedeljković sa saradnicima i zamenica gradonačelnika Zorica Jović održali su konferenciju za medije.

Načelnik Nedeljković je u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i Policijske uprave Vranje poželeo svim školarcima srećan početak nove školske godine i puno uspeha u radu, a posebno prvacima.

Verujem da će se ova školska godine odvijati u skladu sa instrukcijama nadležnih ministarstava. Naime, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete po završetku prethodne školske godine održala su niz sastanaka u cilju unapređenja bezbednosti dece u školama. U skladu sa tim i Policijska uprava Vranje preduzima niz mera i aktivnosti na što većoj bezbednosti učenika, kako u školama tako i van njih, kao i bezbednosti samih škola i svih zaposlenih u njima. PU Vranje u skladu sa svojim ingerencijama i nadležnostima pokriva sve škole na području Pčinjskog upravnog okruga. Zastupljeni su policijski službenici opšte nadležnosti, saobraćajne policije i odeljenja kriminalističke policije. Policajci će biti prisutni u školama od početka nastave, tokom školskih odmora i po završetku školskog dana. Takođe, biće preduzeto niz mera i aktivnosti u narednom periodu u cilju edukacije učenika, nastavnog osoblja, kao i svih zaposlenih u školama tokom cele školske godine prjektima koji će biti realizovani u dogovoru i saradnji sa Ministarstvom prosvete“, istakao je Nedeljković.

On je najavio i da će tokom septembra biti sprovedena i akcija ,,Bezbednost đaka u saobraćaju“ tokom koje će najveća pažnja biti posvećena edukaciji najmlađih đaka, kako bi se bezbedno kretali u saobraćaju.

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović naglasila je da je ovo još jedan dokaz da Republika Srbija, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete zajedničkim aktivnostima daju maksimalan doprinos da deca bezbedno borave u svim obrazovnim ustanovama.

Zahvaljujem se načelniku PU Vranje i njegovim saradnicima i svim zaposlenima na angažovanju i zalaganju da se đaci nađu u bezbednom okruženju. Hvala vam i što ste omogućili da u svakoj školi imamo policijske službenike. Lokalna samouprava je, kao i do sada na raspolaganju svim školama, svim roditeljima i Policijskoj upravi kako bi smo zajedno omogućili deci da bezbedno borave u školama“, rekla je zamenica Jović i uputila poziv roditeljima da i oni daju svoj doprinos i pridruže se ovim aktivnostima.

Tijana Đokić, direktorka OŠ ,,Svetozar Marković“ zahvalila se predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na podršci, koja puno znači.

Kad su deca bezbedna ona se osećaju sigurno, a i mi smo sigurniji i možemo da se bavimo drugim aktivnostima bez da razmišljamo da li će se nešto neprijatno desiti jer znamo da su predstavnici MUP – a uvek sa nama, istakla je ona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *