Raspisan Konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude


Ministarstvo turizma i omladine je raspisalo Konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude.

Pravo na korišćenje kreditnih sredstava imaju sledeći subjekti: privredno društvo ili preduzetnik registrovan za obavljanje delatnosti u oblasti turizma ili poljoprivredno gazdinstvo upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Osnovni ciljevi su: 1) Unapređenje kvaliteta turističke ponude i intenziviranje njenog korišćenja, što podrazumeva: izgradnju, uređenje i rekonstrukciju hotelskih i drugih smeštajnih kapaciteta, restorana i objekata sportsko-rekreativnog i zabavnog sadržaja, restauraciju ruralnih objekata i njihovo pretvaranje u turističke kapacitete, nabavku, rekonstrukciju i adaptaciju plutajućih objekata, kao i prevoznih i rekreativnih sredstava namenjenih posetiocima i turistima, unapređenje marketinga domaće ugostiteljske ponude, dizajn, pripremu proizvodnje i proizvodnju suvenira; 2) Izgradnja turističke infrastrukture i suprastrukture; 3) Usklađivanje turističkih kapaciteta sa zakonom kojim se uređuje oblast turizma i ugostiteljstva.

Kvalifikovanje projekata vrši Fond za razvoj Republike Srbije saglasno zaključenom komisionom ugovoru sa Ministarstvom turizma i omladine.

Minimalni iznos odobrenih kreditnih sredstava za poljoprivredna gazdinstva, preduzetnike i mikro pravna lica je 500.000 dinara, a za ostala privredna društva je 2.000.000 dinara. Učešće kreditnih sredstava u projektu ne može biti veće od 50% ukupne vrednosti projekta.

Zahtev za korišćenje kreditnih sredstava sa traženom dokumentacijom se dostavlja Ministarstvu turizma i omladine, Sektor za turizam, Omladinskih brigada 1, Novi Beograd, a rok za podnošenje istog je 1. septembar 2024.godine.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na linku: https://mto.gov.rs/vest/3389/konkurs-za-dodelu-kreditnih-sredstava-za-podsticanje-kvaliteta-turisticke-ponude-.php i putem telefona na broju: 011/3139697

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *